Datum objave: 23. Lipanj 2022

POMORSKA NESREĆA / Mađar neoprezno upravljao jedirilicom i kod otoka Smokvice naletio na drugo plovilo, ozljeđen 62 - godišnji Austrijanac

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pomorska nesreća dogodila se u utorak, 21. lipnja nedaleko od otoka Smokvice u kojoj je teže ozlijeđen 62-godišnji austrijski državljanin.

Do pomorske nesreće je došlo na način da 38-godišnji mađarski državljanin, upravljajući motornom jahtom, koja plovi pod njemačkom zastavom, zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom, uslijed čega je naletio na krmu jedrilice kojom je upravljao 62-godišnji austrijski državljanin. Uslijed udara 62-godišnjak je pao i teže se ozlijedio te je zadržan na promatranju u Općoj bolnici u Šibeniku”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Osumnjičeni 38-godišnji mađarski državljanin je, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika