Datum objave: 23. Svibanj 2022

PROMET / Nekim vozačima u Šibeniku i dalje nije problem voziti pod utjecajem alkohola pa i bez važeće dozvole

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prometnu nesreću koja se dogodila 21. svibnja oko 1,40 sati u Jurasima skrivio je špijani 28 – godišnjak. Upravljao je osobnim automobilom Volvo šibenskih registarskih oznaka, a izmjerena mu je koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljačem i prešao na lijevu kolnu traku. Udario je u teretni automobil Citroen koji je bio nepropisno parkiran. Uz Optužni prijedlog 28-godišnji vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku dok je 53-godišnjem vlasniku Citroena na mjestu događaja naplaćena kazna zbog nepropisnog parkiranja,

U drugom slučaju koji navodi PU šibensko – kninska u svom priopćenju policijski službenici su 23. svibnja oko 1,15 sati u Vodicama zaustavili su osobni automobil Peugeot šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. Izmjerena mu je koncentracija od 1,88 g/kg alkohola u organizmu, a upravljao automobilom dok mu traje zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Policija je u noći 21./22. svibnja provela akcija usmjerenu na prekršaje vozača pod utjecajem alkohola i prekršaje mladih vozača. Kontrolirali su 47 vozila kao i 55 osoba te je evidentirano 6 vozača pod utjecajem alkohola.

Iz kategorije: Crna kronika