Datum objave: 23. Travanj 2022

DAN ŽALOSTI U OPĆINI KISTANJE / Žene poginule kod Zemunika Donjeg bile su iz Đevrsaka, a radile su u Sloveniji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sve tri žene koje su poginule prometnoj nesreći u podvožnjaku kod Zemunika Donjeg u četvrtak, 21. travnja radile su i boravile u Sloveniji, ali porijeklom su oz Đevrsaka, u općini Kistanje. Načelnik općine Goran Reljić u telefonskom razgovoru za Večernji list rekao je da će u općini proglasiti Dan žalosti.

Sve tri žene su iz Đevrsaka kod Kistanja, jedna je živjela, a druga radila u Sloveniji. Prva vijest je bila da su iz Slovenije, onda da se dogodila nesreća kod Zadra, a onda doznate da se to dogodilo osobama koje su iz mog kraja. Šokiran sam i izražavam sućut obitelji. Ovo je tragedija za nas, kao i nedavna tragedija u prometnoj nesreći u Kistanjama. Kao i tada, i sada ćemo proglasiti dan žalosti u Općini – rekao je Goran Reljić, načelnik općine Kistanje, za Večernji list.

Denis Sokol, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koje provodi istragu, te prometne nesreće kazao je. kazao je:

Iz pravca Zemunika Donjeg prema Zadru kretala se Toyota Yaris slovenskih registarskih oznaka te je u jednom trenutku u samom podvožnjaku, iz nepoznatih razloga, prešla na lijevu kolničku traku i udarila u nailazeće teretno vozilo marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Smrtno stradale sve tri ženske osobe iz Toyote.

 

Iz kategorije: Crna kronika