Datum objave: 06. Prosinac 2021

PROMET / Tri prometne nesreće s trojicom teško ozlijeđenih, vozač koji je vozio pijan bori se za život

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri prometne nesreće s trojicom teško ozlijeđenih dogodile su se proteklog vikenda na šibenskom području. 

Najteža se dogodila 5. prosinca dogodila u Ražinama. Teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 51-godišnjak. Upravljao je osobnim automobilom Suzuki šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola. Izlaskom iz desnog preglednog zavoja nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se automobilom daje udesno kojom prilikom izlijeće van kolnika, udara u uzdignuti betonski ogradni zid od koji se odbija te izlijeće izvan kolnika s druge strane ceste. Automobilse prevrnuo na krov i zaustavio na razini nižoj od kolnika. Zbog zadobivenih ozljeda vozač je nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku prebačen na liječenje u KBC Split.

U prometnoj nezgodi koja se 3. prosinca oko podne dogodila u Šibeniku teške tjelesne ozljede zadobio je 57-godišnji vozač motocikla. Do prometne nesreće došlo je jer 57-godišnjak, upravljajući motociklom Yamaha šibenskih registarskih oznaka i krećući se magistralnom cestom, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama i stanju kolnika te gustoći prometa pa je udario u teretni automobil Fiat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak.

Vozaču motocikla je zbog počinjenog prekršaja uručen Obvezni prekršajni nalog.

U prometnoj nesreći koja se 5. prosinca oko 9,50 sati dogodila na autocesti A-1 teže je ozlijeđen 48-godišnji mađarski državljanin. Upravljajući kombi vozilom Renault mađarskih registarskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste te vremenskim uvjetima. Uslijed takve vožnje gubi kontrolu nad upravljačem vozila, udara u uzdignuti ivičnjak, izlijeće van kolnika gdje udara u kameni usjek te tom prilikom dolazi do prevrtanja vozila koje se zaustavlja izvan kolnika okrenuto na krov vozila. Prilikom udara je teže ozlijeđen 48-godišnji putnik navedenog kombi vozila.

Iz kategorije: Crna kronika