Datum objave: 02. Studeni 2021

PROMET / Unatoč poginulima na cestama i kontrolama vozači u Županiji i dalje ne poštuju propise

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prošlog tjedna, od 25. do 31. listopada, na cestama Šibensko-kninske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno ukupno pet osoba, doznajemo u šibenskoj policiji koja upozorava na veliki broj prekršaja u prometu unatoč crnoj statistici. Prošlog mjeseca su na prometnicama u Županiji poginule četiri osobe .

Proteklog tjedna policija je ispisala ukupno 355 kazni, od čega zbog nepropisne brzine čak 189. Zbog nekorištenja pojasa kaznu će platiti 86 vozača, a zbog oduzimanja prednosti njih 36. Zaustavljeno je i 26 pijanih vozača, dok je njih 32 isključeno iz prometa, kao i 13 vozila.

Policija je izvijestila i o 30-godišnjaku kojeg su zaustavili u redovnoj kontroli prometa u večernjim satima 30. listopada u Ražinama. Vozio je Mercedes šibenskih registracija s 1,98 promila alkohola u krvi. Uz optužni prijedlog, policija ga je privela pred Općinski sud u Šibeniku.

Što se tiče prekoračenja brzine, iz policije su izdvojili dvojicu vozača koji su jurili preko 200 kilometara na sat.

Obojica su zaustavili 29. listopada. Prvi, 26-godišnji vozač Audija zadarskih registracija, zbog vožnje od 218 kilometara na sat zaradio je kaznu od pet tisuća kuna, a isti će iznos platiti i 32-godišnjak koji je Mercedesom dubrovačkih registracija upravljao brzinom od 202 kilometra na sat.

 

 

Proteklog tjedna dogodilo se 12 prometnih nesreća.Očevidima na mjestu događaja policija je utvrdila da je šest prometnih nesreća uzrokovano neprilagođenom brzinom, a šest ih je bilo zbog oduzimanja prednosti.

Iz kategorije: Crna kronika