Datum objave: 18. Listopad 2021

PROMET / Proteklog vikenda stradala dva motociklista u dvjema prometnim nesrećama koje su oni skrivili

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dva su motociklista u Šibeniku ozlijeđena u prometnim nesrećama koje su se dogodile proteklog vikenda, priopćila je PU šibnesko - kninska.

U prometnoj nesreći koja se 15. listopada oko 16,15 sati dogodila u Šibeniku, teške tjelesne ozljede zadobio je 43-godišnji vozač motocikla. Upravljao je motociklom Aprilia šibenskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje, nije se kretao sredinom svoje obilježene prometne trake već je motociklom prešao izvan ruba kolnika na šljunčanu površinu. Usario je u kameno zemljanu prepreku I pao s motocikla. Zbog zadobivenih ozljeda vozač je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku. Protiv vozača će, zbog počinjenja više prekršaja, biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

U prometnoj nesreći koja se 17. listopada oko 19,50 sati dogodila u Šibeniku, teške tjelesne ozljede zadobio je 21-godišnji vozač motocikla. Upravljajući motociklom Yamaha šibenskih registarskih oznaka, u lijevom preglednom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju kolnika tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku, kojom prilikom gubi kontrolu nad upravljačem motocikla te pada na kolnik. Nakon liječničke obrade u Općoj bolnici u Šibeniku pušten je na kućnu njegu.Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan Obvezni prekršajni nalog.

FOTO: Arhiva

 

Iz kategorije: Crna kronika