Datum objave: 29. Lipanj 2021

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U PIROVCU / Maloljetni vozač mopeda koji je naletio na pješakinju počinio niz prekršaja, unesrećena se bori za život

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Teške i po život opasne ozljede zadobila je 61-godišnja pješakinja na koju je u nedjelju navečer u Pirovcu mopedom naletio maloljetnik, koji je pritvoren i kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Šibensko-kninska policija  priopćila je  kako je do prometne nesreće došlo kada je maloljetnik, vozeći bez vozačke dozvole neregistrirani i neosigurani moped, ne poštujući pravilo držanja desne strane prešao na lijevu stranu, pri čemu je naletio na pješakinju. S njim je u trenutku nesreće na mopedu bio i maloljetni suvozač bez zaštitne kacige.

Nakon udara pješakinja je pala na tlo, kao i vozač i suvozač na mopedu. Vozač je pobjegao s mjesta događaja dok je suvozač pričekao dolazak Hitne pomoći, nakon čega se udaljio.

Ozlijeđena pješakinja je prevezena u šibensku bolnicu gdje je zadržana na liječenju.

Maloljetni vozač je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će suvozač biti sankcioniran zbog nenošenja zaštitne kacige, kažu u policiji.

Iz kategorije: Crna kronika