Datum objave: 14. Lipanj 2021

TEŽAK VIKEND U PROMETU / Na području Županije čak pet prometnih nesreća, a skrivili su ih motociklisti i vozači električnog bicikla

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čak pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba zadobilo teške tjelesne, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede dogodilo se proteklog vikenda na području Šibensko - kninske županije. Zanimljivo je da su u tim nesrećama uglavnom sudjelovali vozači motocikla i električnog bicikla.

U prometnoj nesreći koja se 11. lipnja oko 16 sati dogodila u Jezerima teške tjelesne ozljede zadobio je 65-godišnji mađarski državljanin kao vozač mopeda.

"Očevidom je utvrđeno da 65-godišnji mađarski državljanin upravljajući mopedom Piaggio čeških registarskih oznaka u Jezerima ulicom Trg Rudina, nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste, djelomično razlivena voda na kolniku, uslijed čega u lijevom nepreglednom zavoju gubi nadzor nad upravljačem te zajedno sa mopedom pada na kolnik", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 65-godišnjeg vozača mopeda je zbog počinjenog prometnog prekršaja podnesen obavezni prekršajni nalog.

           U prometnoj nesreći koja se 12. lipnja oko 13 sati dogodila u blizini Primoštena teške i po život opasne ozljede zadobila je 69-godišnja slovačka državljanka kao vozačica električnog bicikla te je zadržana na daljnjem bolničkom liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Utvrđeno je da se 69-godišnja slovačka državljanka upravljajući električnim biciklom „Flyer“ krećući se državnom cestom iz smjera Rogoznice u smjeru Primoštena, nije u kretanju držala što bliže desnom rubu kolnika već se kretala više ulijevo, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem bicikla i zajedno sa biciklom pada na kolnik.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 69-godišnje vozačice je zbog počinjenog prometnog prekršaja podnesen obavezni prekršajni nalog.

 U prometnoj nesreći koja se 12. lipnja oko 17,00 sati dogodila u Kninu, teške tjelesne ozljede zadobio je 26-godišnji vozač četvorocikla.

Utvrđeno je da 26-godišnjak upravljajući neregistriranim četvorociklom ulicom Vlahe Bukovca u Kninu, uslijed neprilagođene brzine gubi nadzor nad upravljačem četvorocikla te udara u zemljani rubnik uzdignut iznad razine kolnika za jedan metar, uslijed čega dolazi do prevrtanja četvorocikla i pada vozača na kolnik.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 26-godišnjeg vozača je zbog počinjenih prometnih prekršaja podnesen obavezni prekršajni nalog.

 U prometnoj nesreći koja se 13. lipnja oko ponoći dogodila u Brodarici teške tjelesne ozljede zadobio je 42-godišnji vozač motocikla, dok je suvozač lakše ozlijeđen, a obojica su zadržani na daljnjem bolničkom liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

"Očevidom je utvrđeno da 42-godišnji vozač upravljajući motociklom Jamaha splitskih registarskih oznaka i pri tome prevozeći 43-godišnjeg putnika, dolaskom do raskrižja državne ceste i ceste za Podsolarsko, u dugom nepreglednom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama ceste uslijed čega izliječe sa motociklom van ruba kolnika gdje prednjim kotačem udara i odbija se od uzdignuti betonsko šljunčani otok, te se vraća na kolnik državne ceste gdje sa motociklom i putnikom pada na kolnik, dok motocikl klizajući ponovno izliječe van kolnika gdje udara u metalni nosač prometnog znaka i zaustavlja se", ističe Šime Pavić.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 42-godišnjeg vozača će zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen Optužni prijedlog.

U prometnoj nesreći koja se 13. lipnja oko 19,00 sati dogodila u Dubravi kod Tisna teške tjelesne ozljede zadobila je 62-godišnja vozačica bicikla te je zadržana na daljnjem bolničkom liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Utvrđeno je da se 62-godišnja vozačica upravljajući biciklom Rog u Dubravi kod Tisna nije kretala što bliže desnom rubu kolnika već se kretala više ulijevo, uslijed čega dolaskom nasuprot mjesnom igralištu gubi nadzor nad upravljačem bicikla i skupa s njim pada na kolnik.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 62-godišnje vozačice je zbog počinjenog prometnog prekršaja podnesen obavezni prekršajni nalog.

Iz kategorije: Crna kronika