Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2021

SMRT PETOGODIŠNJAKA U KNINU / Sumnja se kako je preminuo uslijed vrućine i nedostatka zraka u zaključanom autu, otac zaboravio na njega

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Portal Index donosi večeras  pojedinosti o smrti petogodišnjeg dječaka u Kninu koji je umro u zaključanom automobilu, vjerojatno zbog vrućine. Navodn je otac, koji ga je trebao odvesti u vrtić, zaboravio na njega i otišao na posao ostavivši ga u autu.

Beživotno tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Riječ je o petogodišnjaku iz Knina. Smrt djeteta u zaključanom autu šokantna je sama po sebi, no još su šokantniji detalji tragedije. 

Stravični detalji tragedije

Kako smo doznali, otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. 

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Dječak nikada nije stigao u vrtić

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić. 

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u vojarnu. 

Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu danas išla preko 28 stupnja Celzijevih u hladu. 

U ovom trenutku nije poznato je li se dječak probudio i je li pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka nitko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, premda se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio. 

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao.

Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera. 

Otac tek popodne dječaka izvukao iz auta, više nije bilo spasa

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, rekli su nam Kninjani, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest. 

Nad ocem policija provodi kriminalističko istraživanje

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatirana je dječakova smrt, a policija je započela očevid koji bi trebao rasvijetliti sve detalje nezapamćene tragedije. Nad ocem dječaka policija sada provodi kriminalističko istraživanje.  

Dječak je čitav dan bio u zaključanom automobilu i sumnja se kako je preminuo uslijed vrućine i nedostatka zraka, a otac je, prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, tek iza 15 sati shvatio da je dječak u autu, nakon što ga majka nije pronašla u vrtiću. 

O tragičnom slučaju u Dnevniku HRT-a progovorio je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

"Jedan mali život se ugasio, nažalost, i sam sam potresen. To je velika tragedija za cijeli grad. Mi smo mali grad i ovakve stvari nas jako pogađaju. Odmah sam sazvao svoje pročelnike i dao nalog da se za sutra pripremi dokumentacija potrebna za proglašenje dana žalosti", rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Slučaj je komentirao i glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić.

"Nećemo prejudicirati kako je do toga došlo jer to ćemo još kriminalističkim istraživanjem utvrditi. U šoku su istražitelji i ljudi koji su ga pronašli, a radi se o dječaku predškolske dobi, rekao je Pavić, piše Index.hr.

FOTO: Duško Jaramz, Pixell

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.