Datum objave: 14. Prosinac 2020

PROMETNE NESREĆE / Motociklisti izazvali u Šibeniku dvije prometne nesreće proteklog vikenda, u jednoj je teško stradalo dijete

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Teške, po život opasne ozljede zadobilo je dijete koje je stradalo u prometnoj nesreći u subotu poslijepodne u Šibeniku. Prebačeno je u Klinički bolnički centar u Split. Vozač motocikla  koji je kriv za nesreću i njegova suvozačica lakše su ozlijeđeni.

"Do prometne nesreće je došlo jer se 27-godišnji vozač motocikla nije obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Nije uspio zakočiti i zaustaviti se pa je motociklom naletio na dijete. Od posljedica udara je dijete odbačeno u stranu i zadobilo teške tjelesne ozljede, a vozač je izgubio nadzor nad motociklom i pao zajedno s putnicom od čega su zadobili lakše tjelesne ozljede"; priopćili su iz PU šibensko - kninske.

Protiv vozača motocikla će zbog izazivanja prometne nesreće biti podnesena kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U prometnoj nesreći koja se 13. prosinca oko 13,10 sati dogodila na Brodarici 31-godišnji vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

 "Do prometne nesreće je došlo kad vozač, krećući se iz pravca Žaborića prema Šibeniku, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla preglednosti te osobinama ceste, uslijed čega u lijevom nepreglednom zavoju gubi nadzor nad upravljačem motocikla te pada na kolnik, nakon čega u klizanju skupa s motociklom izlijeće van kolnika. Zbog zadobivenih ozljeda vozač je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibenik", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Protiv vozača će biti podnesen Obvezni prekršajni nalog, a o ovoj prometnoj nesreći će biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku. 

Iz kategorije: Crna kronika