Datum objave: 27. Listopad 2020

PRITVORENI NAVIJAČI BBB -a / Nakon utakmice Šibenik - Dinamo napali policajce i oštetili jedan osobni automobil

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da su prisilno djelovali prema službenim osobama te zbog oštećenja tuđe stvari PU šibensko - kninska je predala u pritvor i kazneno prijavila 16 osoba starosti od 18 do 36 godina, pripadnika navijačke skupine „Bad Blue Boys“.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 25. listopada oko 17 sati, po završetku nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ i izlaska navijača s istočne tribine, osumnjičeni 20-godišnjak je napao 45 godišnjeg policajca koji je želio utvrditi njegov identitet jer je sumnjao da je na stadionu koristio pirotehničko sredstvo i time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Osumnjičen je i 25 - godišnjak koji je lakše ozlijedio 43-godišnjeg policijskog službenika koji je želio pomoći kolegi. Osumnjičeni 34-godišnjak je onemogućio 47-godišnjeg policijskog službenika. Nakon toga, s obzirom na to da je prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, policijski službenici su postupali prema većoj skupini osoba i, osim navedene trojice, izdvojili još 13 osumnjičenika koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali da obave službene radnje. Prilikom postupanja policije lakše tjelesne ozljede su zadobila dva policijska službenika kao i dvojica osumnjičenika. Napadači su i bacali različite predmete i oštetili osobno vozilo 57-godišnjaka", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

FOTO: Čitatelj 24 sata

Iz kategorije: Crna kronika