Datum objave: 28. Srpanj 2020

INCIDENT U RAŽINAMA / Pritvorena četvorica pripadnika Funcuta jer su zbog mržnje prema Torcidi bocama, palicama i kamenjem napali dvojicu mladića u Ražinama

Diana Ferić
Diana Ferić

Pritvorena su četvorica pripadnika navijačke udruge Funcuti pod sumnjom da su 23. srpnja izazvali nered i napali grupu mladića u Ražinama dok su crtali mural, a sve zbog toga što su pripadnici navijačke skupine Torcida.

"Osnovano se sumnja da su 23. srpnja 2020. oko 22,30 sati u Šibeniku, na gradskom predjelu Ražine, maskirani, zajedno s više za sada nepoznatih maskiranih osoba, kao pripadnici jedne navijačke skupine zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge navijačke skupine, letvama, palicama, bocama i kamenjem udarali po osobnom automobilu u kojem su bila dvojica pripadnika protivničke navijačke skupine. Kad su dvojica oštećenika uspjeli pobjeći iz osobnog automobila, osnovano se sumnja da su osumnjičenici trčali za njima i bacali kamenje pogodivši pritom osobni automobil koji je bio parkiran u dvorištu obližnje kuće ", izvijestili su iz DORH-a. 

Nakon ispitivanja osumnjičenika, protiv 18-godišnjaka i 19-godišnjaka nije predloženo određivanje istražnog zatvora. Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora u odnosu na 20-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka te u odnosu na jednog 19-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka.

Sudac istrage odbio je prijedlog i odredio mjere opreza, i to zabranu približavanja te uspostavljanja i održavanja veze sa svjedokom, obvezu redovitog javljanja nadležnom tijelu te zabranu dolaska i posjećivanja naselja Ražine.

O tom je događaju danas priopćenje poslala i Pu šibensko - kninska.

"U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvojicom 19-godišnjaka i 18-godišnjakom osumnjičenima za izazivanje nereda na štetu šest osoba starosne dobi od 19 do 48-godina, među kojima i jednog maloljetnika. Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđeno da su osumnjičeni, kao pripadnici šibenske navijačke skupine, 23. srpnja oko 22.30 sati u Šibeniku u gradskoj četvrti Ražine Gornje, sudjelovali u mnoštvu, koje je nasiljem prema oštećenim osobama uporabom opasnog oruđa dovelo u opasnost njihove živote i imovinu", ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Sve je počelo tako što ih je osumnjičeni 20-godišnjak, upoznao s tim da ga je verbalno napao jedna od pripadnika Torcide pa su, kaže policija, motivirani željom za osvetom i mržnjom prema splitskoj navijačkoj skupini, znajući da pripadnici te navijačke skupine oslikavaju zid na tom mjestu, maskirani ih napali predmetima pogodnim za napad. Tom prilikom osumnjičeni su, između ostalih, naišli na osobni automobil u kojemu su bila dvojica oštećenih. Oštetili su automobil, a oštećeni su uspjeli pobjeći. Oštetili su osobni automobil 48-godišnjakinje i 28-godišnjaka. Tom prilikom osumnjičeni 19-godišnjak je teže ozlijeđen, a nastala šteta će se naknadno utvrditi.

FOTO: Ilustracija

 Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja kaznene odgovornosti i drugih osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, kažu u PU šibensko - kninskoj.

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: