Datum objave: 20. Srpanj 2020

TRAGIČNA NESREĆA U KORNATIMA / Policija osumnjičila 20 - godišnjaka zbog pogibije 14 - godišnjeg Nizozemca kojeg je gliserom vukao na tubu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nesreće u kojoj je u subotu kod Žuta u Kornatima poginuo 14 - godišnjak iz Nizozemske policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 20 - godišnjaka i osumnjičila ga          za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao je brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebite dozvole. Tom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu, okruglom gumenom dušeku koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera. Osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tub na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu. Tub je udario u gliser. Dijete je pri tome je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika