Sidebar Menu

Datum objave: 09. Srpanj 2020

PRVI PUT NA NAŠEM PODRUČJU / Policija privremeno oduzela auto 55 - godišnjaku koji je imao uvjetnu kaznu zatvora i zabranu upravljanja vozilom

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog kršenja zabrane upravljanja vozilom B kategorije koje mu je prije izrekla policija 55 - godišnjak je privremeno ostao bez svog vozila nakon što  su ga policajci jučer u Srimi zatekli u vožnji, prilikom redovne kontrole prometa, a i pritvoren je.

"Zaustavljeno je osobno vozilo Hyudai, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je, u vrijeme mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao 55-godišnji vozač.

Tijekom postupanja vozač je na mjestu zaticanja uhićen, a nakon što je utvrđeno da je zatečeni vozač već ranije pravomoćno osuđivan za ovaj prekršaj, kada mu je zadnji put izrečena kazna zatvora od 60 dana na rok kušnje od godine dana, odnosno do 6.prosinca ove godine, privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao.  Temeljem utvrđenog  55-godišnji vozač je, uz Optužni prijedlog, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, kada je Sudu predložena kazna zatvora od 60 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca i oduzimanje osobnog automobila, o čemu će Sud odlučiti u roku od 15 dana, odnosno do isteka roka mjere zadržavanja određene od strane Suda", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 To je  prvi put da je na našem području vozaču privremeno, do odluke Suda, oduzet osobni automobil, a policija upozorava vozače  da ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene im zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, jer osim dovođenja u opasnost sebe i drugih sudionika u prometu, može im se, po odluci suda, i oduzeti osobni automobil. 

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam