Sidebar Menu

Datum objave: 18. Lipanj 2020

UTAJA POREZA I CARINA / Trojac u Šibeniku na trgovini rabljenih automobila oštetio državu za oko 9 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

          Trojac koji je u Šibeniku bio uključen u trgovinu rabljenim vozilima osumnjičen je za utaju poreza ili carine, dok su 39-godišnjakinja i 41-godišnjakinja osumnjičene i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a sve na štetu proračuna Republike Hrvatske koju su oštetili za više od 9 milijuna kuna. To je rezultat složene kriminalističke obrade u Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, u koordinaciji s Poreznom upravom, Područni ured Šibenik i Općinskim državnim odvjetništvom, priopćila je danas PU šibensko - kninska.

"Utvrđeno je da osumnjičeni 32-godišnjak i osumnjičena 39-godišnjakinja, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, trgovanjem rabljenim vozilima nabavljenim unutar EU, za tvrtku sa sjedištem u Šibeniku, u vremenu od 1. travnja do 31. kolovoza 2016. nisu prijavili, obračunali, niti platili porez na dodanu vrijednost u visini od 5.441.151,02 kuna, o čemu osumnjičena 39-godišnjakinja, kao odgovorna osoba tvrtke, nije vodila niti dostavila poslovne knjige poreznom tijelu. Nadalje je utvrđeno da osumnjičeni 32-godišnjak i osumnjičena 41-godišnjakinja, također s naprijed navedenim ciljem, nisu prijavili, obračunali, niti platili porez na dodanu vrijednost u periodu od 1.kolovoza 2016. do 31. ožujka 2017. u sveukupnom iznosu od 3.635.250,00 kuna, o čemu osumnjičena 41-godišnjakinja, kao odgovorna osoba tvrtke, nije vodila niti poreznom tijelu dostavila poslovne knjige.Ovim kaznenim djelima je oštećen Državni proračun RH za ukupna iznos od 9.076.401 kuna", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam