Datum objave: 27. Svibanj 2020

SLUČAJ IZNUDE ČLANOVA OBITELJI ŽUPANA PAUKA / Policija osumnjičila 19 - godišnjaka i 28 - godišnjaka i predala ih u pritvor

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijska uprava Šibensko - kninska izvijestila je danas da je u Odjelu organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenima za iznudu na štetu djeteta i njegove 39-godišnje majke. Riječ je o slučaju iznude u koji su uključeni posinak i supruga šibensko - kninskog župana Gorana Pauka.

"Osumnjičeni su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni, iznos novca.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni 19-godišnjak 18. svibnja, nakon što je oštećeno dijete iz straha osumnjičenima predalo novac, za iznos od 20.000 kuna kupo motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i od osumnjičenog oduzet". stoji u priopćenju.

Osumnjičeni 28 - godišnjak se već prije javio novinarima tvrdeći da je u bijegu od policije te da će se predati, ako ga u saslušanju stave na tahigraf jer tvrdi da informacije koji barata policija nisu istinite. Uhićen je u Sesvetama.

 Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.  

        

Iz kategorije: Crna kronika