Datum objave: 21. Svibanj 2020

NASILJE / Zbog sukoba sa sestrom zapalio auto njezinog muža, 37 - godišnjak se potukao s bivšom djevojkom i teško je ozlijedio

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava Šibensko - kninske županije izvijestila je o dva slučaja nasilja koje je obradila u protekla 24 sata.

Policija je kazneno prijavila 32 - godišnjeg Šibenčanina koji je, zbog sukoba sa svojom sestrom, zapalio automobil njezinog supruga i doveo u opasnost veći broj ljudi, a njoj je prijetio.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni 19. svibnja oko 21.45 sati u Šibeniku, zbog narušenih obiteljskih odnosa, namjerno zapalio parkirani osobni automobil Citroen u vlasništvu 41-godišnjeg sestrinog supruga, čime je izazvao opasnost za živote ljudi i imovinu većeg opsega. Požar na vozilu je brzom intervencijom susjeda ugašen, a nastala šteta je procijenjena na oko 20.000 kuna", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Tim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno i da je osumnjičeni i 18. svibnja oko 10.55 sati putem SMS poruke ozbiljno prijetio svojoj 33-godišnjoj sestri, što je kod nje izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija je privela i 37-godišnjaka i osumnjičila ga za nanošenje teške tjelesne ozlijede 36-godišnjakinji.

"Osumnjičeni i oštećena su se, zbog narušenih međusobnih odnosa, 18. svibnja oko 22 sata u Šibeniku, nakon dolaska osumnjičenog u stan oštećene s kojom je u vezi, verbalno a potom i tjelesno međusobno sukobili, pri čemu je osumnjičeni oštećenu teže ozlijedio.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je oštećena uz Optužni prijedlog privedena u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji", ističe Kosor.

Iz kategorije: Crna kronika