Datum objave: 05. Svibanj 2020

OSUMNJIČEN ZA PET TEŠKIH KRAĐA / Provalio u osobne aute i u samostan svetog Frane i napravio štetu od 8 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Priveden je 33 - godišnjak koji je osumnjičen  za pet teških krađa, od kojih tri u pokušaju, sve na štetu osoba  s područja Šibenika i samostana svetog Šibeniku, priopćila je danas PU šibensko - kninska.

Osumnjičeni je 3. svibnja u Šibeniku, s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, uporabom podesnog predmeta razbio stakla na prednjim vratima parkiranih osobnih automobila 49-godišnjaka i 60-godišnjaka i ukrao manji iznos novca, osobne isprave, bankovne kartice, alat i osobne stvari. Na isti je način provalio u parkirani osobni automobil 51-godišnjakinje, ali su ga  primijetili pa je odustao od  kao i prilikom provale u osobni automobil  34-godišnjaka.

"Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tog dana na isti način pokušao provaliti u škrabice franjevačkog samostana, a tom je prilikom ukrao  svijeće i šibice. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog su pronađeni i od njega oduzeti otuđeni predmeti, a ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na oko 8.000 kuna", ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. 

Iz kategorije: Crna kronika