Datum objave: 27. Veljača 2020

POKUŠAJ UBOJSTVA / Zbog hranjenja golubova 73 - godišnji Šibenčanin napao susjed nožem i ozlijedio ga, sada mu se sudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog pokušaja ubojstva susjeda nožem  koji se dogodio lani u listopadu Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 73-godišnjaka priopćili su  iz DORH-a nakon dovršene istrage pred Županijskim sudom u Šibeniku.

 Razlog za taj  nasilnički čin je banalan i dogodio se nakon što je optuženi  73-godišnjaka u više navrata prigovorio napadnutom susjedu  zbog hranjenja golubova ispred njegovog prozora . Kada je susjed došao do stana, 73-godišnjak ga je dočekao s kuhinjskim nožem u ruci te je počeo vikati i prijetiti mu.

U optužnici stoji da se 73-godišnjaka  tereti da je u cilju da usmrti susjeda zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo prema njemu kako bi ga uboo u trbuh, ali se susjed naglo izmaknuo i izbjegao ubod, nakon čega je 73-godišnjak ponovno dva puta zamahnuo nožem prema njegovom trbuhu, što je drugi muškarac ponovno uspio izbjeći odskočivši prema natrag, no na kraju ga je napadač uspio nožem zahvatiti po unutarnjoj strani lijeve podlaktice nanijevši mu ogrebotinu. Susjed 73-godišnjaka se potom udaljio s mjesta događaja kako bi izbjegao daljnji napad.  Predlaže se da se  73-godišnjaku produlje mjere mjera opreza zabrane približavanja susjedu i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze sa susjedom. 

Iz kategorije: Crna kronika