Datum objave: 18. Prosinac 2019

DOLIJALI KRADLJIVCI: Peteročlana skupina ukrala iz kuće u Pirovcu novac i zlato, 65 - godišnjak u krađi brzinomjera ozlijedio zaštitara

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je pronašla petočlanu ekipu, u kojoj su i tri maloljetnika koja je 71 - godišnjaku u Pirovcu ukrala iz nezaključane kuće novac i zlato u vrijednosti 250 000 kuna.

" U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom, 19-godišnjakom i trojicom maloljetnika osumnjičenima za tešku krađu na štetu 71-godišnjaka.

Osumnjičeni su 3. prosinca ove godine između 12 i 14 sati u Pirovcu, koristeći nepažnju oštećenog, kroz otvorena vrata ušli u njegovu kući i iz sobe ukrali 15.000 kuna, 30. 000 EUR-a i više komada zlatnog nakita. Ukupna nastala šteta je procijenjena na 250. 000 kuna.

Protiv osumnjičenih će, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti podnesena kaznena prijava", priopćila je policija.  

Pritvoren je 65 - godišnjak koji je, nakon kriminalističke obrade, osumnjičen za razbojničku krađu na štetu tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj, a    počinio ju je u poslovnici te tvrtke u Šibeniku.    

"Osumnjičeni je jučer, 17. prosinca u jutarnjim satima u Šibeniku u trgovini oštećene tvrtke zatečen u krađi mjerača brzine za bicikl. Uočio ga je 52 - godišnji zaštitar kojeg je lakše ranio želeći zadržati ukradeni predmet", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

    

Iz kategorije: Crna kronika