Datum objave: 03. Kolovoz 2019

Tuna Fever Rogoznica:Jučer izvučeno uz mora šest kapitalaca, večeras proglašenje pobjednika

Diana Ferić
Diana Ferić

Rogoznica je poput drugih mjesta u Dalmaciji preživjela fortunal u petak navečer, a slovenska posada broda 'BGFC Mass' su tunom teškom 59.4 kilograma pokorili konkurenciju i odnijeli pobjedu drugog ribolovnog dana 'Tune fever Rogoznica 2019.'

 

Prije nego što se otvorilo nebo nad Rogoznicom, iskusni ribolovci su na rogozničku rivu izvukli čak šest morskih kapitalaca. Osim slovenske posade uspješna je bila i posada 'Tragosa' s tunom teškom 46, 6 kilograma, kapitalca od 42, 2 kilograma uhvatila je posada 'Taboo teama', dok je tunu tešku 54, 6 kilograma svladala posada broda 'Tajna veza'. Morski vukovi s broda 'Mala Mirca' s poznatim košarkašem Nikolom Vujčićem 'zakucali' su ulov od 50, 8 kilograma, a ekipa 'Gladiatora' ulovila je tunu od 47, 6 kilograma. Kako bi sve bilo regularno, natjecanje se održava pod budnim okom sudaca iz Šibenika, od kojih je jedan rođeni Šibenčanin, Goran Baranović, a drugi Tonči Luketa, Splićanin sa stalnom adresom u Krešimirovom gradu.

 

Bogat ulov ponovno je privukao brojne domaće i strane goste, među njima i brojne Šibenčane koji su se htjeli fotografirati s ulovom, a najsretniji su bili slovenski ribolovci, kapetan Saša Apostolovski, Andrej Brodnik, Mladen Čeru, Roman Uršić, te Baštijan Leben.
-Bilo je naporno, ali jako zanimljivo i na kraju vrlo uspješno za nas. Sretni smo što smo ponovno u Rogoznici među prijateljima iz Hrvatske i svijeta. Nadam se da ćemo imati sreće i treći dan. - kaže Brodnik nedugo nakon vaganja svih kapitalaca.
5. izdanje ‘Tuna fever Rogoznica 2019’u organizaciji splitskog kluba ‘Big game fishing Hrvatska’ nastavlja se ove subote jer su na pučinu već isplovili natjecatelji, a završni dan bit će i u znaku 'little gamea' natjecanja za najmlađe.

 

Tko je laureat 5. 'Tune fever Rogoznica 2019' znat će se večeras, a nakon proglašenja pobjednika slavljeničku atmosferu dodatno će razveseliti Maja Šuput.
   

Iz kategorije: Županija info