Datum objave: 17. Svibanj 2019

Šibenska Gimnazija Antuna Vrančića, kninski Crveni križ i šibenski „Lions“ klub dobili županijsku nagradu

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečanost u povodu Dana Šibensko-kninske županije održana je danas u šibenskom kazalištu,a uz vijećnike i predstavnike javnog života županiji nazočni su bili i ministar uprave te izaslanik hrvatskog premijera Lovro Kuščević, izaslanik predsjednice RH Vladimir Lončarević, izaslanica predsjednika Sabora Branka Juričev Martinčev, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, te državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

 

Dodijeljene su nagrade i priznanja. Ovogodišnji laureati su šibenska Gimnazija Antuna Vrančića, kninski Crveni križ, te šibenski „Lions“ klub.
Gimnazija je nagradu Županije dobila za izniman doprinos u obrazovanju brojnih generacija učenika. Županijski su grb dobili Crveni križ iz Knina te šibenski „Lionsi“ za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada, ublažavanje siromaštva, te brojne socijalne programe. Nagrade i priznanja primili su Anđelka Balić, predsjednica kninskog Crvenog križa, Ante Bašić, predsjednik „Lions“ kluba, te ravnatelj Šibenske gimnazije Josip Paić, koji se zahvalio u ime svih.

 

Župan Goran Pauk u svom se govoru osvrnuo na brojne projekte koji se provode u Županiji, a posebno je istaknuo kako se možemo pohvaliti "proračunskom stabilnošću, te kontinuitetom u provođenju prioritetnih projekata",a ministar uprave Lovro Kušćević je istakno kako je Šibensko - kninskoj županiji zbog mjera vlade imala lani 18 milijuna kuna više u proračunu.

U šibenskoj je Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić šibensko - kninski župan Goran Pauk otvorio izložbu najuspješnijih fotografija koje su pristigle na natječaj „Volim svoju županiju“.

 

Iz kategorije: Županija info