Datum objave: 08. Ožujak 2019

Šibenske ženske poduzetničke snage na Konferenciji u Dubrovniku,Miranda Paić sudjelovala i na panelu

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice šibenske podružnice Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug" u velikom broju na čelu s predsjednicom Zoranom Ivić sudjeluju na dvodnevnoj konferenciji o ženskom poduzetništvu Okreni ploču! koja je danas počela u DUbrovniku, u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik. Miranda Paić, osnivačica "SKradinskih delicija" je sudjelovala na panel-raspravi pod nazivom "Poduzetnica na svom i po svom". Predstavljena je uloga žene u aktiviranju materijalne i nematerijalne imovine obitelji u ekonomskom smislu. Moderatorica panela bila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj
 

"Za poduzetništvo nema recepta, to nešto u sebi ili imate ili nemate. Netko odmah to prepozna, a netko kasnije. Sreću treba izazvati, i što je najvažnije biti uporan i ne odustajati nakon prvog poraza jer je neuspjeh sastavni dio uspjeha, kazao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela na Konferenciji za žene poduzetnice „Okreni ploču!“, koja se održava u hotelu Adria. Poslovni anđeo Davorin Štetner, poduzetnik i investitor, koji vodi vlastitu Kreator grupu, prvi zapaženiji korak na svjetskoj sceni napravio je akvizicijom medijskih prava Formule 1 za Hrvatsku 2011. kada je samostalno potpisao ugovor s Bernijem Ecclestoneom pobijedivši velike multinacionalne televizije, kazao je kroz šalu kako je glavni razlog zašto je postao poduzetnik taj što nije volio rano ustajati, ali je postavši otac prije godinu i pol dana ipak počeo rano ustajati, a ujedno je i kao „suvozač“ prvi put shvatio kako je to biti majka. Stoga je kazao kako se stvarno divi majkama poduzetnicama.

 

Na prvom panelu uz Štetnera, o svom poduzetničkom putu govorile su Karmen Kmetović Prkačin, psihoterapeutkinja, Paula Miljanić Janović i Kristina Kriste, vlasnice tvrtke za organizaciju vjenčanja, Maja Buconjić Barišić, vlasnica tvrtke koja proizvodi kontejnere i Marija Obrvan, vlasnica butika Maria. U raspravi je sudjelovala i Mira Krneta, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju.

 

Terezina Orlić, v.d. predsjednice HGK-Županijske komore Dubrovnik u svom pozdravnom govoru, na otvaranju konferencije kazala je da tom , je naglasila da se tom konferencijom želi otvoriti nove prilike i osnažiti žene za ulazak i ostanak u poduzetništvu. Osim na nacionalnoj razini kroz Strategiju razvoja ženskog poduzetništva potrebno je uključiti i lokalne zajednice“. Orlić se posebno zahvalila Gradu Dubrovniku, koji je prepoznao nedovoljnu uključenost žena u poduzetništvo i omogućio posebnim programom i financijsku potporu malim poduzetnicama i za ovu 2019. godinu.

Gordana Restović, predsjednica udruge Krug posebno je istaknula suradnju Hrvatske gospodarske komore i Udruge Krug, koja je rezultirala ovom konferencijom.
Uspjeh članica udruge Krug ne mjeri se samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini.

 

 

Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze je izjavila kako žene kasne s ulaskom u poduzetništvo u odnosu na muškarce. „U poslovnom svijetu sprječavaju ih stari obrasci protiv kojih se moramo boriti. Neravnopravnost žena izravno djeluje na gospodarstvo. Zbog toga je potrebno stvarati agilne poslovne timove u kojim žene trebaju imati ključne uloge te jačanjem podrške osnaživati druge žene“. Na kraju je potaknula prisutne da okrene ploču već danas.

I na kraju sudionice su poručile svima onima koje dvoje oko ulaska u poduzetništvo, „ako vas svrbi neka dobra ideja i često se vrtite u krevetu noću, došlo je vrijeme da OKRENETE PLOČU!“

Prvi dan konferencije završio je razgledavanjem stare gradske jezgre Dubrovnika.

Drugi dan konferencije sastojat će se od posjeta muzeju Narona, kao i drugim lokacijama u dolini Neretve.

Pokrovitelji Konferencije su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvor:Dubrovniknet.hr

 

Iz kategorije: Županija info