Petak, 28 Prosinac 2018 16:26

Maštovite lutke Jagode Sablić uveseljavale su ovih dana male Vodičane

Napisala: 
Maštovite lutke Jagode Sablić uveseljavale su ovih dana male Vodičane

Nakon uspješnog nastupa u Šibeniku te ne Legend festivalima na Krki i u Velikom Taboru lutke koje izrađuje Jagoda Sablić, spisateljica za djecu stigle su i do malih Vodičana. Turistička zajednica Grada Vodica organizirala je izložbu u Gradskoj vijećnici u sklopu adventskog programa.

Za tu priliku Jagoda Sablić izložila je Pinokija, pčelicu Maju i Pavla, kapetana Kuku i pirate, Popaja i Olivu, Jagodicu Bobicu, Leteće medvjediće, Domaće i još pedesetak lutaka iz bajki i crtanih filmova, a najoriginalnijom su posjetitelji proglasili veliku jelku na ukrašenu Jagodinim lutkama.

eliki broj djece i njihovih roditelja posjetio je tu izložbu, a autorica ih je uveselila i pričama o likovima koje su oživjele njezine lutke pa su ad hoc stvorene i male lutkarske predstave. mališanima koji su došli razgledati njezine lutke ispričala je priče i legende o njima pod zajedničkim nazivom 'Lutke vam pričaju dječje snove i bajke'. 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!