Datum objave: 25. Listopad 2018

Edukacija profesora u Solarisu:Kako prevenirati i spriječiti kockanje mladih

Diana Ferić
Diana Ferić

Trodnevna edukacija za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih „Tko zapravo pobjeđuje?“ održava se u Šibeniku, u organizaciji Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta . Cilj je prevencija maloljetničkog klađenja i kockanja te razvoj odgovornog ponašanja. Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) podržava provođenje ovog programa s ciljem da se u školama osiguraju znanstveno utemeljene i učinkovite preventivne intervencije.

Sudionike edukacije, tridesetak stručnih suradnika i nastavnika srednjih škola s područja Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, pozdravio je zamjenik župana Nikola Blažević.

„Vjerujem da će edukacija dati dobre rezultate, naša županija uvijek će podržavati ovakve projekte, obrazovanje je za nas apsolutni prioritet. Želimo stvoriti mlade, odgovorne ljude koji će biti spremni na sve izazove modernog doba i kritički promišljati o svijetu oko sebe. Veseli me što ste odabrali Šibensko-kninsku županiju kao domaćina ove edukacije i nadam se da ćete imati priliku obići prirodne i kulturne ljepote našeg kraja.“, poručio je zamjenik šibensko-kninskog župana Nikola Blažević.

Predstavnica HUZIS-a Matea Mateković naglasila je kako će udruga podržati svaki projekt koji promovira odgovoran pristup igrama na sreću.
„Nakon održane edukacije za zaposlenike kladionica, sudjelovanje u ovome programu za HUZIS predstavlja nastavak uspješne suradnje sa stručnjacima jer smatramo da je edukacijom stručnih suradnika i nastavnika u školama nužno ulagati u provedbu sveobuhvatnih preventivnih aktivnosti prema mladima. S obzirom na to da kao priređivači igara na sreću imamo određenu društvenu odgovornost, konstruktivnim djelovanjem kroz edukaciju želimo doprinijeti lokalnoj zajednici, a posebno djeci i maloljetnicima. HUZIS će nastaviti podržavati sve projekte koji promoviraju odgovoran pristup igrama na sreću, što je ujedno i najvažnija smjernica našeg djelovanja.“, izjavila je Matea Mateković, predstavnica Hrvatske udruge za igre na sreću.

Voditelji ove trodnevne edukacije za stručne suradnike i nastavnike škola su autori Programa, doc.dr.sc. Dora Dodig Hundrić, izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš te socijalna pedagoginja Sanja Radić Bursać.

„Projekt 'Kockanje mladih u Hrvatskoj' se provodi od 2010. godine, a povratne informacije vezane uz primjenu i učinkovitost ovog preventivnog programa su izvrsne. Ključno je da nastavnici, roditelji i druge odrasle osobe u svakodnevnom okruženju djece i mladih na vrijeme i pedagoški ispravno reagiraju na prve znakove rizičnog ponašanja, što je i jedan od najvažnijih ciljeva ove edukacije. Izuzetno nam je drago što je program podržala Hrvatska udruga za igre na sreću i vjerujemo u nastavak uspješne suradnje.“, izjavio jeizv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.
 

Iz kategorije: Županija info