Datum objave: 25. Listopad 2018

Senka Bilać održala još jednu školicu o protokolu,ovog puta za dužnosnike i službenike Zadarske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadarska županija bila je u srijedu, 24. listopada domaćin Škole protokola – edukativnog programa Hrvatske zajednice županija namijenjenog službenicima za odnose s javnošću u jedinicama loklane i područne (regionalne) samouprave. Nakon Istarske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske i Kralovačke županije, dužnosnici i službenici u Zadarskoj županiji su također imali priliku obogatiti svoje znanje iz ovog područja.
Svi zainteresirani dužnosnici i službenici, o protokolu su mogli saznati više od predavačice Senke Bilać, voditeljice Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija i v.d. pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije. Prisutne je upoznala što sve protokol podrazumijeva, kako treba komunicirati u određenoj situaciji i koja se pravila ne smiju kršiti, što je protokolarni red prvenstva, kako organizirati protokolani posjet i dr.. Pritom je istaknula je kako su greške u protokolu neizbježne, no mogu se svesti na minimum dobrim promišljanjem i planiranjem. „Svaka protokolarna situacija govori puno o našoj organizaciji, a poznavanjem i primjenom pravila protokolarnog ponašanja komuniciramo s različitim javnostima“, objasnila je predavačica Bilać. Tijekom današnje edukacije istaknuto je kako je protokol u redu ako je neprimjetan, a čak i male greške dovode do velikih naslova u medijima i loše reputacije.
Sudionike je na početku edukacije pozdravio zamjenik župana Šime Vicković koji je pohvalio rad Radne skupine za odnose s javnošću i Hrvatske zajednice županija koja pod jednim krovom okuplja sve hrvatske županije i Grad Zagreb.

 

Iz kategorije: Županija info