Datum objave: 12. Listopad 2018

Uspio 1. Krka Ultra Challenge u Skradinu i kao sportski i kao turistički događaj

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi se mačići ipak ne bacaju u vodu - kažu u Skradinu za prvi Krka Ultra Challenge maraton koji je proteklog vikenda održan u Nacionalnom parku Krka. Organizator je bila švedska udruga Run Raisers, a suorganizator Turistička zajednica Grada Skradina koje je tu utrku odmah prigrlila kao mogućnost da se napune skradinski turistički kapaciteti i u postsezoni.

Sudjelovalo je 80 – maratonaca, tridesetak iz Švedske i ostalih europskih zemalja te pedesetak trkača iz Hrvatske. Strani gosti su u Skradin došli i sa svojim obiteljima, a neki su se sadržali i pet šest dana.

„Zadovoljni smo i mi i glavni organizatori iako je, naravno sve moglo biti u organizacijskom smislu bolje, ali to je ipak prvi put da se tako nešto organizira u Skradinu. Moram zahvaliti Atletskom klubu Šibenik odnosno sestri i bratu Damiru i Radmili Maksimovič koji su nam puno pomogli. Vjerujem da ćemo s njima nastaviti uspješnu suradnju te da ćemo uspjeti postići to da se ova utrka uvrsti u kalendar službenih natjecanja u državi“, ističe Damir Nakić, direktor TZ Grada Skradina.

Gosti s kojima smo pričali su oduševljeni i Nacionalnim parkom Krka i ponudom u kojoj su uživali u Skradinu. Neki su bili i na drniškom području u adrenalinskom parku. Svi su iz Skradina otišli  uz pozdrav- vidimo se dogodine što znači da je Skradin dobio  za njih  itekako značajno sportsko - turističko događanje.

 

Riječanka, Članica Torpedo runnersa Tamara Zeba u utrci Krka Ultra Challenge osvojila je 1. mjesto u ženskoj te ukupno 3. mjesto u kategoriji Crazy. Riječ je o iznimno zahtjevnoj stazi od 50 km koju je Zeba istrčala za 6.16.00 sati.


Krka Ultra Challenge sastoji se od četiri utrke; tri pojedinačne na 80, 50 i 10 km i od timske utrke na 50 km. Pobjednik utrke na 80 km je Mikael Hasselrot (10.48.47), utrke na 50 km Vedran Dakić (4.37.22), dok je najbrži na 10 km bio Tomislav Mijić (0.42.46). U timskoj utrci na 50 km pobjednici su Fredrik Lindgren i Erik Wallin (6.37.56).

Krka Ultra Challenge ima i humanitarni karakter i otganizirana je ciljem prikupljanja sredstava za istraživanje dijabetesa i širenja svijesti o toj globalnoj rastućoj bolesti. Novac od kotizacija namijenjen je za potporu Barndiabetesfonden (The Swedish Child Diabetes Foundation) u istraživanju dijabetesa tipa 1 i za organizaciju sportskog kampa u Skradinu u lipnju 2019. za obitelji s djecom koja boluju od te bolesti.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3