Datum objave: 19. Kolovoz 2018

Pršut Braće Pivac ponio titulu šampiona na 5. Međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu

Diana Ferić
Diana Ferić

Titulu šampiona na 5. Međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu, koji je jučer otvoren, ponio je pršut Mesne industrije „Braća Pivac“ iz Vrgorca. Uz to dodijeljene su četiri brončane, šest srebrnih i čak jedanaest zlatnih medalja.

Festival je, u svojstvu izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, otvorio župan Goran Pauk. U uvodnom dijelu, dobrodošlicu je svim izaslanicima, izlagačima, posjetiteljima i sponzorima poželio gradonačelnik Drniša, Josip Begonja, a zatim su prisutne pozdravili i predsjednik Udruge Drniški pršut, Drago Pletikosa, načelnik općine Tinjan, Goran Hrvatin, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Dragan Kovačević, državna tajnica pri Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković te državni tajnik Ministartsva turizma, Tonći Glavina.

 

Odmah po otvorenju, uslijedio je i najsvečaniji dio – objava rezultata ocjenjivanja i dodjela nagrada proizvođačima. Predsjednica ocjenjivačke komisije, Sandra Petričević iz Veterinarskog zavoda u Splitu izrazila je zadovoljstvo stalnim rastom kvalitete pršuta koja se jasno vidi iz godine u godinu. Svake godine sve je više zlatnih medalja i sve je teže uočiti fine razlike među vrhunskim proizvodima. Natjecao se ukupno dvadeset i jedan proizvođač. Inače, na Festivalu sudjeluje 75 proizvođača pršuta iz Hrvatske, B i H -a i Crne Gore.

 

Program je nastavljen nastupom Gradskog pjevačkog zbora Neuma, a brojni posjetitelji su se rasuli po drniškoj Poljani, razgledavajući zaista bogatu ponudu pršuta, ali i pečenice, pancete, sira, vina, meda, soparnika i brojnih drugih domaćih delicija. Ukoliko ste propustili otvorenje, a želite osjetiti šušur drniške Poljane, još nije kasno da se uputite prema Drnišu. Sajamski dio festivala očekuje vas danas (subota) tijekom čitavog dana i večeri, te se nastavlja i u nedljelju. Na pozornici se izmjenjuju kulturno umjetnička društva i zabavni programi, a večeras u 21 sat goste će zabavljati Goran Karan. Za turiste, ali i naše sugrađane koji bi željeli znati više o povijesti Drniša, omogućen je obilazak grada u pratnji stručnih vodiča.
 

Iz kategorije: Županija info