Srijeda, 18 Srpanj 2018 09:05

Župan Pauk obilazi gradove i 0pćine u Županiji radi izmjena i dopuna Prostornog plana

Napisala: 
Župan Pauk obilazi gradove i 0pćine u Županiji radi izmjena i dopuna Prostornog plana

Šibensko-kninska županija u postupku je donošenja Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Županije. Tim povodom župan Goran Pauk zajedno s članovima stručne službe tijekom ovog tjedna nastavlja obilaziti jedinice lokalne samouprave Šibensko-kninske županije gdje s njihovim čelnicima razgovara o potencijalnim izmjenama prostornog plana.

U utorak je župan sa suradnicima održao sastanak s predstavnicima Grada Vodica, te predstavnicima općina Tisno, Ervenik, Kistanje i Promina na kojem je bilo govora o planskim temama koje ove izmjene nose. Prošli tjedan održan je sastanak s predstavnicima gradova Šibenika i Skradina te Općine Bilice, a kroz narednih par dana planirano je održati sastanak sa predstavnicima gradova Drniša i Knina te općina Unešić, Ružić, Civljane, Kijevo i Biskupija.

Prostorni plan je temeljni dokument prostornog uređenja svake jedinice lokalne samouprave. Podložan je promjenama, a njegovom se prilagodbom potrebama lokalne zajednice ostvaruju preduvjeti za gospodarski i društveni razvoj te zaštitu okoliša i racionalno korištenje prirodnih i povijesnih dobara.


 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!