Utorak, 13 Veljača 2018 09:36

Organiziran besplatni autobusni prijevoz iz Šibenika na današnju povorku murterskih "Baka"

Napisala: 
Organiziran besplatni autobusni prijevoz iz Šibenika na današnju povorku murterskih "Baka"

Mutrerini završnicu svojih poklada pretvaraju u turističku atrakciju koja prelazi lokalne granice pa su za sudjelovanje na današnjoj povorci Velikih „Baka“ organizirali besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika do Murtera i natrag. Turistički bus (označen kao „Prijevoz za maškare Murter“ ) polazi u 13:00h sa Vidika u Šibeniku (ispred marketa „Tommy“), a povratak je u 22 sata.


-„Bake“ u Murteru nisu bake. Babe su i kod nas babe kao u cijeloj Dalmaciji dok su bake naše maškare. A murterske maškare su, to već svatko zna, „najjača zabava na svitu“. Upravo zbog toga vas pozivamo da je i ove godine dođete u Murter kako bi se s nama zabavili – poručuju organizatori.

Murterske maškare su po originalnosti maski nadišle i neke puno poznatije, svjetske karnevale.

Povorka Velikih „Baka“ kreće u 15 sati od Starog sela prema Hramini, a sudionike i goste nakon defilea očekuje bogat program, dodjela nagrada, dva koncerta i zabava do jutra.
U 16.30 sati na Ulici Butina počinje murterski rasplesani Murter Music Street sa Zaratino bendom.
Od 20 sati u 'Kristalnoj dvorani' na Staroj rivi održava se Veliki maskembal s grupom Amigos.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!