Datum objave: 25. Travanj 2017

Priznanje:Joško Lokas i Etnoland, primjeri dobre prakse održivog i odgovornog turizma

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Lokas, vlasnik i osnivač Etnolanda u Pakovu Selu predavat će danas na radionici pod nazivom „Sadašnjost i budućnost održivog i odgovornog turizma“ u Zagrebu o svom Etnolandu kao primjeru dobre prakse kada je riječ o održivom razvoju turizma.Tom se radionicom obilježava 2017. godina kao međunarodne godine održivog turizma za razvoj.
Radionica predstavlja dio aktivnosti za podizanje svijesti u sklopu Programa održivog turizma s naglaskom na mala i srednja poduzeća kao važne nositelje održivog i odgovornog turizma.

To je veliko priznanje Jošku Lokasu i njegovom projektu, ako se samo prisjetimo, koliko je prije 10 godina, kada je u njega krenuo, imao problema i nerazumijevanja. Danas je postao primjerom dobre prakse što ne promiče samo Etnoland već i cijelu Šibensko – kninsku županiju u kojoj se nalazi i čije bogatstvo i baštinu svojim sadržajima prezentira.

Joško Lokas se kao mladi, visokoobrazovani čovjek prije 10 godina vratio iz Njemačke u Hrvatsku, urodni kraj svojih roditelja, s idejom da napravi nešto za privlačenje turista, razvoj ruralnog područja i promociju baštine što mu je s Etnolandom i uspjelo.

Njegov tematski park prostire se na 15 000 četvornih metara . U njemu su zorno prikazani običaji i tradicija zagore, zastupljena je samo autohtona vegetacija te bogata gastronomska ponuda.

Iz kategorije: Županija info