Datum objave: 05. Travanj 2017

Kip Gospe od Loreta nadvio se nad Primoštenom,otvaranje početkom svibnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Primoštenci su napravili senzaciju od postavljanja kipa Gospe od Loreta na brdu Gaj, visokog 17 metara. Nakon što su njegove komponente stigle u Primošten proteklog vikenda, svakim danom se intenzivno radi na samom spomeniku, ali i na uređenje njegova okolice. Danas je postavljen i gornji dio kipa – gospina glava što se i uživo prenosilo na službenim internetskim stranicama Općine Primošten. Projekt je vrijedan 2,2 milijuna kuna. Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten ističe kako se na tomu radi već 10 godina . „Do kipa će biti napravljene četiri staze koje će simbolizirati četiri rijeke Bliskog istoka. Bit će sagrađeno i oko 2800 stepenica, a uz kip suvenirnica i ugostiteljski objekti“, ističe Petrina.

Kip Gospe od Loreta obložen je mozaikom od zlata, srebra i bojanog stakla, a izrađen je u jednoj zagrebačkoj radionici. Bit će to posebna primoštenska atrakcija, ali i inauguracija velikog gospinog svetišta.

U ponedjeljak ujutro su počeli radovi na njegovoj montaži, a sve bi trebalo biti gotovo do 1. svibnja. Otvaranje svetišta najavljeno je za 6. svibnja, četiri dana prije blagdana primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta.

FOTO: Općina Primošten,Josip Jadrijević
 

Iz kategorije: Županija info