Četvrtak, 16 Ožujak 2017 15:39

Talijanski srednjoškolci razgledali šibensku tvrđavu svetog Nikole

Napisala: 
Talijanski srednjoškolci razgledali šibensku tvrđavu svetog Nikole

Grupa talijanskih učenika srednje turističko-ugostiteljske škole iz Bergama posjetila je danas, u pratnji profesora, tvrđavu sv. Nikole posjetila. Taj je posjet je koordinirala dr. Laura Ciccarelli u ime grada Bergama koji je inicirao zajedničku kandidaturu ″Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća″, a u koju su uključene Italija, Hrvatska i Crna gora.

Važno je naglasiti da je i dio područja značajnog krajobraza kanala svetog Ante uključeno u zaštitnu buffer zonu budućeg UNESCO spomenika – tvrđave sv. Nikole.

Buduća suradnja predstavnika kulturnih dobara iz Hrvatske, Crne Gore i Italije koji se nalaze na nominacijskoj listi UNESCO-a kao dio ″Obrambenih sustava na teritoriju nekadašnje Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća″ temelj je za kreiranje jedinstvene kulturno-turističke ponude, ali isto tako i temelj za razmjenu znanja, istraživanja i kreiranje edukativnih programa.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!