Datum objave: 22. Srpanj 2016

FOTO:Prva trgovina Dida Boža otvorena u didinom rodnom mjestu - Vodicama

Šibenik News
Šibenik News

Prva trgovina brenda Dida Boža, ispred kojeg stoje vrhunski ekološki džemovi, namazi, kava i sokovi te čokoladne poslastice proizvođača Hermes Internationala iz Sračinca kraj Varaždina, otvorena je krajem prošlog tjedna u Vodicama. Kako je riječ o brendu koji je nazvan po stvarnoj osobi, djedu vlasnika tvrtke Hermes International, trgovina je otvorena upravo u njegovom rodnom mjestu, u didinoj kući staroj preko stotinu godina koja je u potpunosti renovirana te uređena u tradicionalnom dalmatinskom stilu.


- U ovoj kući, koju je sagradio moj pradida Nikola, dida Boža proveo je čitav svoj život koji je posvetio uzgoju smokvi i maslina te proizvodnji vina. Unatoč teškom radu na užarenoj zemlji, nikad se nije žalio i svi su ga pamtili po vječnom osmijehu, dobroj volji i strpljenju. Njegov trud i velika ljubav prema prirodi nadahnuli su me da krenem u proizvodnju džemova i namaza kojima sam dao ime njemu u čast, a osobito sam sretan što smo baš u ovoj kući, u njegovim Vodicama, otvorili i prvu trgovinu Dida Božinih proizvoda. Osim što ljubiteljima našeg brenda nudimo dućan u kojem mogu kušati i kupiti proizvode iz našeg bogatog asortimana, stranim turistima omogućavamo da iz Hrvatske ponesu originalan i ukusan suvenir, a mještanima pružamo mjesto gdje mogu uživati u izvrsnoj kavi i razgledavanju autohtonih fotografija vodičkog kraja - izjavio je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International, pozivajući sve ljubitelje Dida Božinih proizvoda da posjete trgovinu.


U prvoj trgovini Dida Božinih proizvoda kupci, posjetitelji i turisti mogu pronaći cjelokupan asortiman proizvoda Dida Boža, od džemova i namaza preko ekoloških sokova i čokoladnih poslastica s rižom, grožđicama, smokvama i aronijom, kao i novitete u ponudi – bračko maslinovo ulje i kolač od smokava. U ugodnom ambijentu posjetitelji mogu i kušati proizvode te se okrijepiti uz šalicu ekološke kave Mount Hagen, ali i kući ponijeti jedan od biranih autohtonih suvenira, poput predmeta od bračkog kamena, domaćih likera, tartufa ili meda. Proizvodi Dida Boža dostupni su i u prikladnim pakiranjima, spremnim za poklon dragim osobama, a osobito je privlačna i mogućnost ukrašavanja omiljenog džema posebnim privjesnicama s ljubavnim ili šaljivim porukama.


Dida Božina trgovina daje osobitu vrijednost i vodičkoj povijesti i turističkoj ponudi kroz izlaganje starih fotografija tog dalmatinskog mjesta, prikupljenih i očuvanih dijelom zahvaljujući i dugogodišnjem didinom aktivnom sudjelovanju u Vodičkoj glazbi, u kojoj je bio i jedan od osnivača. Rijetke i vrijedne fotografije izložene su na zidovima trgovine i svakodnevno privlače mještane Vodica koji tako mogu naučiti više o povijesti svog mjesta, razgledavajući prizore snimljene početkom 20. stoljeća.


Otvorenju trgovine nazočili su brojni mještani i ljubitelji Dida Božinih proizvoda, koji su uživali u vrhunskim delicijama i glazbenim nastupima pjevačice, pijanistice i saksofonistice Lane Škrgatić. Atmosferu su dodatno uljepšali popularni pjevači Antonija Šola i Sandi, koje ni kiša ni jak vjetar nisu mogli spriječiti da na otvorenje stignu iz Zagreba nakon višesatne vožnje po nevremenu.


Dida Božina trgovina radit će tijekom ljetne sezone od 8 do 13 te od 17 do 24 sata na adresi Kamila Pamukovića 15, a iz Hermes Internationala već najavljuju i skoro otvorenje druge trgovine, ovaj put u Zagrebu.
 

Iz kategorije: Županija info