Datum objave: 12. Srpanj 2016

FOTO: Župan Pauk primio mladu intelektualnu "kremu" Županije i njihove mentore

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenike osnovnih i srednjih škola u Šibensko – kninskoj županiji koji su u protekloj školskoj godini osvojili prva tri mjesta na državnim i regionalnim natjecanjima i njihove mentore primio je danas šibensko – kninski župan Goran Pauk sa suradnicima i uručio im prigodne poklone.
Svim učenicima sudionicima školskih natjecanja i smotri župan je poželio uspješno daljnje školovanje i još mnogo dobrih rezultata u stjecanju novih znanja i vještina, kao i njihovim mentorima uspješan daljnji stručni i stvaralački rad i poručio da je znanje jedino ono što im nitko ne može uzeti. Najviše državnih nagrada, čak osam dobila je Glazbena škola Ivana Lukačića iz Šibenika.

 

„Koristim prigodu da svim učenicima osnovnih i srednjih škola čestitam na najboljim rezultatima koje su postigli na natjecanjima i smotrama, ali ne samo njima nego i svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima od školske, županijske, međužupanijske pa do državne razine. Čestitam i roditeljima svih nagrađenih učenika koji mogu biti sretni i ponosni na svoju djecu“, rekao je župan u svom pozdravnom govoru.
Također se zahvalio učiteljima i profesorima, te se u svoje ime i županije kao osnivača osnovnih i srednjih škola na našem području zahvalio i ravnateljima škola čije su sposobnosti i uloga veoma važni u svim ovim promjenama i reformama obrazovnog sustava i usklađivanja hrvatskog školstva sa standardima Europske unije.

 

Svim učenicima sudionicima školskih natjecanja i smotri župan je poželio uspješno daljnje školovanje i još mnogo dobrih rezultata u stjecanju novih znanja i vještina, kao i njihovim mentorima uspješan daljnji stručni i stvaralački rad.
U ime mmentora zahvalila je Ruža Raguž Cukrov, profesoriva na Glazbenoj školi u Šibeniku koja je izrazila zadovoljstvo što i lokalna vlast i zajednica cijene trud i rad nagrađenih uučenika i mmentora. Napommenula jje kako iza svakog uuspjješnog učenika stoji naporan rad i požrtvovanost mentora.

 

 

Podsjetimo se još da je ove godine Hrvatska zajednica županija pomogla održavanje dodjele Oskara znanja u Zagrebu koja se održala u lipnju, gdje je župana dopala čast uručiti Oskara šibenskim oskarovcima Petru Vrvilu i Katarini Žaji.
Svečanost su uveličale učenice Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik, violončelistica Nina Lucia Perina i violinistica Lana Plančić. Obje su na državnom natjecanju glazbe i plesa osvojile prvo mjesto.

 

Iz kategorije: Županija info