Datum objave: 17. Prosinac 2015

Uskoro bi po uzoru na grad Šibenik i Županija mogla dobiti status - prijatelja djece

Šibenik News
Šibenik News

 

Na sjednici Zajednice županija danas je potpisan sporazum sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske o partnerstvu u provedbi projekta Županije – prijatelji djece.

„Iznimno smo sretni zbog potpisivanja sporazuma i vjerujem kako ćemo ubrzo imati županije koje će nositi titulu prijatelja djece.“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk povodom potpisivanja sporazuma o provođenju jedne od najboljih europskih inicijativa.

„Već nekoliko godina razmišljamo o partnerstvu sa županijama i provođenju incijative Županije – prijatelji djece. Iznimno nas veseli što ovdje danas potpisujemo sporazum koji će omogućiti ostvarivanje ove zamisli. Drago nam je što nas je Hrvatska zajednica županija prepoznala kao partnera jer naša inicijativa proglašena je jednom od najboljih na europskoj razini, uz bok onoj francuskoj i španjolskoj.“, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić.

Predsjednik Zajednice Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo partnerstvom sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. „Smatram kako je pravo vrijeme da se ova hvalevrijedna incijativa počne provoditi i u županijama. Iznimno smo sretni zbog potpisivanja sporazuma i vjerujem kako ćemo ubrzo imati županije koje će nositi titulu prijatelja djece.“, rekao je Pauk.

Inicijativa je nastala po uzoru na akciju Gradovi i općine – prijatelji djece koja je pokrenuta prije 16 godina. Cilj akcije je omogućiti potpunije i brže ostvarenje prava i potreba djece priznatih Konvencijom UN-a o pravima djeteta te poticati partnerstvo i dobro upravljanje među županijama u stvaranju zajednica i društva prijatelja djece.
 

Iz kategorije: Županija info