Datum objave: 14. Rujan 2015

Građevinski otpad kraj škole u Blicima uznemirio roditelje zbog opasnosti za djecu

Šibenik News
Šibenik News

 

Općinska vlast u Bilicama odložila je građevinski materijal, u kojem je u krupno kamenje, tik uz dvorište područne škole u tom mjestu na što su reagirali neki roditelji jer smatraju da je to opasno za djecu. Po njihovim riječima, jedno dijete se na toj gomili ozlijedilo i pitaju se zašto komunalno redarstvo to ne ukloni.

Josip Ćaleta, načelnik Općine ističe kako se taj otpadni materijal nalazi na općinskom zemljištu, uz ograđeno školsko dvorište. „ Djeca se igraju u školskom dvorištu i nemaju što tražiti izvan njega i nema govora o tomu da predstavlja neku opasnost za sigurnost djece. Riječ je o građevinskom materijalu koji je nastao iskopima za vodovodnu mrežu, a namjeravamo ga iskoristiti za uređenje obale koje bi trebalo početi krajem listopada. Nije nam se isplatilo platiti njegovo odvoženje na deponij kada ga možemo iskoristiti“, objašnjava Čaleta.

Naime, Županijska lučka uprava uređivat će u Bilicama luku za javni prijevoz, a općinska vlast će to iskoristiti i u nastavku urediti obalu. 

Iz kategorije: Županija info