Datum objave: 12. Kolovoz 2015

U apartmanu Britanca (29) u Tisnom pronašli čak 1332 ecstasy-a, 75 000 kuna i još brdo droge

Šibenik News
Šibenik News

 

U Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga, PU Šibensko-kninske je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 29-godišnjakom, obojica britanski državljani i 27-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni 32-godišnjak je 9. kolovoza u noćnim satima u Tisnom u prostoru tamošnjeg autokampa od strane policijskih službenika Odjela kriminaliteta doga uočen kako iz suhozida izvlači vrećicu za koju je postajala sumnja da je ispunjena drogom, a daljnjim postupanjem je od osumnjičenog oduzeto 8,1 gram droge MDMA, 6,3 grama droge ketamin, 4,5 grama droge kokain, 29 komada tableta ectasy, 12,7 grama droge marihuana, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao radi daljnje prodaje. Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dragovoljno predao 2 800 kuna, koji novac se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom, odnosno neovlaštenom prodajom droge.

Osumnjičeni 29-godišnjak je 10. kolovoza u kasnim noćnim satima u Tisnom u istom prostoru pri provjeri identiteta od sebe odbacio kutiju u kojoj je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto 57 komada tableta nalik na drogu ekstasy, dva paketića droge MDMA, pet paketića droge ketamin i novac, što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao
Tom prilikom je utvrđena sumnja da osumnjičeni, radi prodaje, neovlašteno posjeduje još droge, temeljem čega je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražen apartman kojega osumnjičeni koristi. Pretragom je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto 1332 komada tableta ekstasy, 56.6 grama droge kokain, 80,2 grama droge ketamin i 151 gram droge MDMA, kao i digitalna vaga s vidljivim tragovima droge, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao radi prodaje droge. Osim toga pretragom je pronađeno i oduzeto i 74 490 kuna, 140 EUR-a i 1 910 funti koji novac se dovodi u vezu s neovlaštenom prodajom droge.

Osumnjičeni 27-godišnjak je 9. kolovoza u večernjim satima pri postupanju policijskih službenika dragovoljno im predao 12,8 grama zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 18 komada tableta nalik na drogu ekstasy, 0,9 grama bruto težine smeđe praškaste tvari nalik na drogu MDMA, a što je osumnjičeni neovlašteno posjedovao radi prodaje. Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeto i 5 800 kuna i 80 EUR-a, za koje postoji sumnja da su pribavljeni počinjenim kaznenim djelom.

Svi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: