Petak, 24 Srpanj 2015 10:33

Sve je spremno za tradicionalnu žensku regatu gajeta na Krapnju

Napisao: 
Sve je spremno za tradicionalnu žensku regatu gajeta na Krapnju

 

Tradicionalna ženska regata gajeta na Krapnju bit će ove godine održana  1. kolovoza a osim Krapljanki na njoj će sudjelovati i ženske ekipe iz Betine i Murtera. Bit će samo s Krapnja desetak gajeta na kojima će veslati dvadeset i četiri žene svih dobi. Ekipe su već formirane tako da je svaka sudionica izvukla brojeve i po tomu je, a ne prema vlastitoj želji, postala dio pojedine ekipe. Ovogodišnja regata vesla se u čast hrvatskih branitelja, sudionika Vojno redarstvene akcije Oluja

Osim regate priprema se i bogat kulturno zabavni program, uz ostalo i "Večer od mužike i smija" i Večer posvećena čakavskom jeziku, a u programu će nastupiti Vodiške Mazoretkinje, Horse's Back Band, Pjevačko Društvo Marjan - Marjanke . Bit će izvedena i monodrama "Pod Raosovim Zvijezdama" TRPIMIRA JURKIĆA. Voditeljica večeri Maja Curavić.

Regata u ženskom veslanju održava se u čast ženama s tog otoka koje su kroz povijest, kako je kazala organizatorica Milena Mratinić, držale sva četiri "kantuna" i teško radile u poljima i vinogradima do kojih su odlazile upravo brodovima na vesla.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!