Srijeda, 17 Travanj 2019 12:00

Turistička predsezone preduhitrila radove:Turisti stižu, štekati postavljeni, a ploča na Meduliću još nema

Napisala: 
Turistička predsezone preduhitrila radove:Turisti stižu, štekati postavljeni, a ploča na Meduliću još nema

Trg Medulić popunjen štekatima svih četriju okolnih ugostiteljskih objekata najava je da je turistička predsezona počela. Otvoren je, nakon zimskog sna, i bistro Bazza.

 

Turistička predsezona preduhitrila je radove na popločavanju dijela tog trga u sklopu projekta „Civitas sacra“. Radovi još nisu počeli jer traje žalbeni rok na odluku o izbori tvrtke Bemix za izvođača.
Nije sigurno da će biti završeni do lipnja, a u tom slučaju, složili su se poduzetnici koji posluju u tom dijelu povijesne jezgre, bit će zaustavljeni i nastavljenu u jesen.

 

Stare kamene ploče podignute su radi uređenja infastrukture za obližnju katedralni muzej. Deponirane, kako tvrde gradski oci, u rasadnik na Biocima, a koristit će se kad zatrebaju pri manjim radovima i popravcima u staroj gradskoj jezgri iako su s epojavile i glasine da su prodane. 

Novo popločavanje trebalo je biti zadatak Biskupije kao investitora projekta “Civitas sacra”, ali su oni prije nekoliko mjeseci gradskoj upravi predočili da nemaju više novaca za to. Gradska uprava je potom morala osigurati dodatni novac rebalansom proračuna I pronaći izvođača koji je spreman obaviti taj delikatni posao , a kako je riječ o postupku javne nabave to traje…

 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!