Datum objave: 17. Travanj 2019

Turistička predsezone preduhitrila radove:Turisti stižu, štekati postavljeni, a ploča na Meduliću još nema

Diana Ferić
Diana Ferić

Trg Medulić popunjen štekatima svih četriju okolnih ugostiteljskih objekata najava je da je turistička predsezona počela. Otvoren je, nakon zimskog sna, i bistro Bazza.

 

Turistička predsezona preduhitrila je radove na popločavanju dijela tog trga u sklopu projekta „Civitas sacra“. Radovi još nisu počeli jer traje žalbeni rok na odluku o izbori tvrtke Bemix za izvođača.
Nije sigurno da će biti završeni do lipnja, a u tom slučaju, složili su se poduzetnici koji posluju u tom dijelu povijesne jezgre, bit će zaustavljeni i nastavljenu u jesen.

 

Stare kamene ploče podignute su radi uređenja infastrukture za obližnju katedralni muzej. Deponirane, kako tvrde gradski oci, u rasadnik na Biocima, a koristit će se kad zatrebaju pri manjim radovima i popravcima u staroj gradskoj jezgri iako su s epojavile i glasine da su prodane. 

Novo popločavanje trebalo je biti zadatak Biskupije kao investitora projekta “Civitas sacra”, ali su oni prije nekoliko mjeseci gradskoj upravi predočili da nemaju više novaca za to. Gradska uprava je potom morala osigurati dodatni novac rebalansom proračuna I pronaći izvođača koji je spreman obaviti taj delikatni posao , a kako je riječ o postupku javne nabave to traje…

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3