Datum objave: 01. Listopad 2018

Užitak za oči:U Skradinu održan 1. susret vlasnika povijesnih automobila

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi međunarodni susret vlasnika i ljubitelja povijesnih vozila Nikola Tesla u organizaciji Muzeja Budicki održan je 30. Rujna u Skradinu, a na njemu je bilo i Šibenčana.

 

To je događanje organizirano u povodu Dana grada Skradina i u godini kada obilježavamo 120 automobilističke kulture u Hrvatskoj. Organizatori su bili Grad Skradin, Turistička zajednica grada Skradina i Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu organiziraju, te vas pozivaju na Prvi susret vlasnika i ljubitelja povijesnih vozila.

 

„Želja svih organizatora je da Grad Skradin i u narednim godinama organizira ovakvu vrstu okupljanja, te bude prepoznatljiv u Hrvatskoj kao grad koji će posebnu pažnju posvetiti ovom segmentu tehničke kulture i na njoj graditi svoj kulturni turizam, ali i postati dio izvan školske nastave odgoja i obrazovanja s obzirom da je u Skradinu otvoren prvi Muzej tehničkog karaktera u Dalmaciji. S obzirom da je zahvaljujući Nikoli Tesli u Skradinu 1895. proradila prva hidroelektrana u Europi ispod Skradinskog buka , te druga u svijetu samo 3 dana nakon HE na Nijagari želja nam je da ovaj susret nosi ime najvećeg znanstvenika u povijesti čovječanstva“, kažu organizatori

 

U sklopu Scardona centa od srpnja ove godine otvoren je Muzej automobila Ferdinad Budicki.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3