Petak, 20 Srpanj 2018 14:52

Pomognite:Ugibaju kornjačice u fontani kod crkve Gospe van Grada,a nitko ne reagira

Napisala: 
Pomognite:Ugibaju kornjačice u fontani kod crkve Gospe van Grada,a nitko ne reagira

Čistačica koja održava park ispred crkve Gospe van Grada već nekoliko dana svakog jutra vadi iz fontane koja se nalazi u tom parku uginule kornjače i to uglavnom mlade. Kaže da je to rekla svojima u poduzeću „Zeleni grad“, ali da nitko ne reagira.

 

Kornjače u toj fontani su već godinama šibenska turistička atrakcija. Nema turiste koji je tuda prošao, a da ih nije fotografira. U pogledu na njih uživaju i mladi i stari.
No da i nije tako trebalo bi reagirati, utvrditi zašto ugibaju i pokušati ih spasiti.

 

Kornjače je u fontanu ispred crkve Gospe vanka Grada još 2006. godine naselio Siniša Burić koji je tada došao na čelo gradske tvrtke „Zelenilo“. Ubacio je tada tri malene kornjače i isto toliko ribica koje su se s vremenom razmnožile. Burić nije tada ni slutio da će ta njegova ideja prerasti u pravu turističku atrakciju. Kornjače su prigrlili Šibenčani i turisti i vjerojatno su nakon šibenske katedrale jedna od najfotografiranijih atrakcija.

 

Više nema „Zelenila“ koje je utopljeno u novu tvrtku „Zeleni grad“ u kojoj  izgleda nemaju smisla ni volje  za brigu o kornjačama.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!