Datum objave: 11. Siječanj 2018

Republika Bono dobila svog MasterChefa:Laskavu titulu ponio maestro Damir Marušić

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelni ljudi Republike Bono na čelu sa svojim premijerom Brankom Viljcem kao i građani te specifične državne tvorevine ne zamaraju se problemima poput slovensko – hrvatskog spora u Savudriji ili izbora u BiH već uživaju u gastronomskim specijalitetima, a dobili su i svog MasterChefa. To je maestro Damir Marušić koji je dobio tu titulu zahvaljujući svojoj sipi na crno s fažolom i orzom, koju je strogi žiri predvođen premijerom Brankom Viljcem Gažom proglasio najboljim jelom na jakom međunarodnom kulinarskom natjecanju koje je jučer održanom u samom središtu republike. Zanimljivo je da su se sva jela konzumirala nakon što su jedna dan odležala.


„Ovo natjecanje Narodna Republika Bono organizira već godina tijekom svoje turističke sezone koja traje cijelu godinu, a ove godine je postalo međunarodnim jer je sudjelovala inozemna ekipa iz Općine Murter-Kornati“, kaže premijer Viljac.
Na završnom natjecanja uz maestra Marušića sudjelovali su Jela Žaja iz Mirlović Zagore koja je spremila 'zeca na zeca', Damir Žaja iz Varoši s krvavicama na vlaški, a već spomenuti Murterini spremili su ' ribarsku jotu - sušenog morskog psa s kiselim kupusom i fažolom,a u toj ekipi bili su predstavnici uglednih murterskih restorana - Bizona, Čigrađe i Lantane te članovi klape kalafati.

Žitelji Republike Bono tako, za razliku od susjedne Hrvatske, neopterećeni nastavljaju uživati u izobilju, u iću i piću, dobro se zabavljajući jer kreativni duh uz dodatak humora je recept njihove uspješnosti i opstojnosti.

Iz kategorije: Volim Šibenik