Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 17:14

Šibenik dobio novo originalno riblje jelo koje je kreirao Šveđanin Peter Nordin

Napisala: 
Šibenik dobio novo originalno riblje jelo koje je kreirao Šveđanin Peter Nordin

Zahvaljujući ovogodišnjem izboru Najljepša mama Hrvatske Šibenik je dobio svoje originalno jelo temeljeno na tradicionalnim namirnicama- Šibenski medaljon. Osmislio ga je i jučer u hotelu Panorama u Šibeniku predstavio švedski kuhar Peter Nordin kojeg je u Šibenik dovela Mala Gnjidić Verdecchia, organizatorica natjecanja za najljepšu mamu Hrvatske. To se jelo sastoji od grdobine, lososa, paškog sira i muškatnog oraščića.

„Napravio sam recept za novu vrstu medaljona koji može postati klasičan za grad Šibenik. Moja verzija je napravljena od ribe, a može biti servirana u balzamičkom octu s crvenim lukom, pireom od krumpira s paškim sirom i maslinovim uljem, paprom i ljutom paprikom“, kaže Nordin.
Na degustaciji je bio i šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Finalna večer izbora najljepše mame u Hrvatskoj održat će se u subotu, 2. rujna, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku,a to natjecanje ove godine ima i svoju himnu . Tekst je napisao Siniša Kostelac, a uglazbio ga Hrvoje Herček dok je izvodi Bojan Jambrošić.
Natjecateljice su podijeljene u dvije dobne skupine 23-39 godina i 40-53 godine a u uži izbor ušle su je 24 finalistice iz cijele Hrvatske.

 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!