Datum objave: 31. Kolovoz 2017

Šibenik dobio novo originalno riblje jelo koje je kreirao Šveđanin Peter Nordin

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući ovogodišnjem izboru Najljepša mama Hrvatske Šibenik je dobio svoje originalno jelo temeljeno na tradicionalnim namirnicama- Šibenski medaljon. Osmislio ga je i jučer u hotelu Panorama u Šibeniku predstavio švedski kuhar Peter Nordin kojeg je u Šibenik dovela Mala Gnjidić Verdecchia, organizatorica natjecanja za najljepšu mamu Hrvatske. To se jelo sastoji od grdobine, lososa, paškog sira i muškatnog oraščića.

„Napravio sam recept za novu vrstu medaljona koji može postati klasičan za grad Šibenik. Moja verzija je napravljena od ribe, a može biti servirana u balzamičkom octu s crvenim lukom, pireom od krumpira s paškim sirom i maslinovim uljem, paprom i ljutom paprikom“, kaže Nordin.
Na degustaciji je bio i šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Finalna večer izbora najljepše mame u Hrvatskoj održat će se u subotu, 2. rujna, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku,a to natjecanje ove godine ima i svoju himnu . Tekst je napisao Siniša Kostelac, a uglazbio ga Hrvoje Herček dok je izvodi Bojan Jambrošić.
Natjecateljice su podijeljene u dvije dobne skupine 23-39 godina i 40-53 godine a u uži izbor ušle su je 24 finalistice iz cijele Hrvatske.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik