Datum objave: 05. Lipanj 2017

Đina Grbin ostvarila svoj san-otvorila butik i napustila uhodani krojački posao

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je godinama imala krojačku radnju za razne popravke odjeće i istodobno krojački salon u kojem je kreirala odjeću, uglavnom po narudžbi, Đina Grbin je odlučila biti samo modna kreatorica i šivati modele, a s popravcima je završila. Butik koji je nazvala Sani, po svojoj unučici svečano je danas otvorila u istom prostoru u koje je radila i do sada, u Pekarskoj ulici u nazočnosti svojih prijatelja, stalnih mušterija , kolega poduzetnika iz povijesne jezgre, a nije nisu izostali ni šibensko – kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić.

Đina Grbin se već 30 godina bavi kreiranjem, krojenjem i šivanjem no umorila se radeći manje intervencije na odjeći s puno mušterija pa je u trećoj trećini radnog vijeka odlučila iskoračiti i napraviti ono što je oduvijek željela – otvoriti svoj butik.

Modeli koje je izložila u njemu nastali su kaže, u dvadesetak dana. priznaje da joj u tom poslu jako koristi iskustvo koje je stekla davno radeći u konfekcijskoj industriji. Ne krije međutim i da su joj uzori Yohji Yamamota i Rick Owens, a privlači je asimetrija što se vidi na gotovo svakom njezinom modelu.

Od sada će kreirati i šivati modele, a s kupcima će raditi dvije zaposlenice u butiku.

 

„Odjeću kreiram i šijem za različite generacije žena od mladih trendsetterica, poslovnih žena, ali i žena moje generacije. Ne radi se tu o vrhunskom dizajnu, ali se trudimo da sve bude jako kvalitetno. Koristim prirode materijale koji se lako održavaju, a nadam se da su i cijene odjeće u mom butiku prilagođene financijskim mogućnostima naših djevojaka i žena“, ističe Đina koja, kako priznaje, inspiraciju za svoje modele pronalazi upravo u lijepim Dalmatinkama.

 

Za fotosession koji je prethodio otvaranju butika modeli su joj bile poznate šibenske manekenke Maja Curavić, Maja Spahija i Marijana Kužina Žugelj. Đinine keracija i do sada su nosili Gabi Novak, Neno Belan, Nera Gojanović...
 

Iz kategorije: Volim Šibenik