Datum objave: 31. Svibanj 2017

Šibenik je sam po sebi prirodna kulisa za filmove, potvrdili i Indijci

Diana Ferić
Diana Ferić

Nisu samo turisti preplavili ovih dana stari dio Šibenika već i glumci, statisti i snimateljska ekipa iz Indije koji su u Šibeniku, na Gorici i ispred katedrale snimali kadrove za film. To je još jedna dokaz da je Šibenik je u posljednjih nekoliko godina postao privlačna destinacija domaćim i stranim filmašima te da dolazi i „bolivudska“ filmska industrija. Bollywood je, kao što je poznati, naziv za indijsku filmsku industriju (sastoji se od dijelova riječi Bombay (Bombaj), grada u kojem je nastao, i Hollywood, američke filmske industrije) i jedina je filmska industrija na svijetu koja postoji stabilno pored Hollywood-a i ne mora se plašiti konkurencije jer pored domaće indijske publike ima i fanova po cijelom svijetu.

Jest da su jedno vrijeme na lokacijama na kojima su snimali „zaustavili“ promet, kao što to pokazuje naša fotografija, ali Bože moj, to su nedavno na skalama od katedrale dva sata napravili i sudionici HDZ –ovog promidžbenog skupa, a ovo je barem važnije za promidžbu Šibenika u svijetu.

Šteta što nitko više ne spominje osnivanje filmskog ureda u Šibeniku što je bila ideja Hrvoja Hribara, sada već bivšeg ravnatelja HAVC –a.

FOTO:Danijel Ferić

Iz kategorije: Volim Šibenik