Datum objave: 15. Srpanj 2016

FOTO: Ništa ne puni Krešimirov grad turistima ka' bura!

Šibenik News
Šibenik News

Pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s temperaturom zraka od 24 Celzijevca, koliko su u 14 sati izmjerile službe Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Šibeniku iskoristili su turisti koji su preplavili ulice Krešimirovog grada.

 

Kamenim ulicama u povijesnoj jezgri odzvanjaju brojni jezici Starog kontinenta - talijanski, francuski i engleski miješaju se s materinjim jezicima slavenskih gostiju. Kada nije riječ o posjetiteljima iz Engleske, Italije ili, pak, Češke, turistički vodički pričaju povijesne priče gostima iz udaljene Azije.

 

Uglavnom mladi i mlade obitelji danas su se susretali na ulicama Šibenika, a poslovnično najprivlačniji objekt u gradu je katedrala sv. Jakova pred čijim se vratima stvorio red posjetitelja koji su strpljivo čekali svoj red da razgledaju utrobu veličanstvene ljepotice majstora Jurja Dalmatinca. 

 

Ružno vrijeme 'očistilo' je plaže od kupača i odvelo ih put kamenih ulica koje bi u suprotnom preskočili vidjeti jer ljeti je, budimo iskreni, ipak ljepše u hladu borove šume uz more.

 

Šibenik je pun k'o šipak i, kako je netko pametno zaključio, za horde turista ne trebaju mu Ultra kao Splitu ili kruzeri kao Dubrovniku. Dovoljna je jedna jaka, hladna bura. 

Iz kategorije: Volim Šibenik