Datum objave: 16. Lipanj 2016

Šibenik ima svoje pivo - "Šibenskog učenjaka" - zahvaljujući grupi studenata

Diana Ferić
Diana Ferić

"Odlično je, ima posebnu voćnu  aromu i okus“, ocjena je svih koji su večeras na tvrđavi Barone kušali prvo šibensko pivo „Šibenski učenjak“. Istina, odaziv na promociji tog prvog šibenskog piva nije baš bio masovan, ali oni koji su se odazvali, a to su uglavnom mladi ljudi, bili su zadovoljni. Taj ekskluzivni šibenski proizvod nastao je „laboratoriju“ nekoliko šibenskih studenata iz Kluba Šibenčana - Lovre Štrbinića, braće Renje, Roberta Petrova i Šime Mrše, kako je večeras na predstavljanju tog piva otkrio Lovro Štrbinić.

 

Pivo se puni u jastrebarskoj pivovari „Nova runda“, ali je recept izvorni, šibenskih studenata. „Namjera nam je da 'Šibenski učenjak' uvijek ostane pravo studentsko pivo, a da dio novaca od njegove prodaje ide za potrebe Kluba Šibenčana. Upravo smo u procesu zaštite imena i sastavljanja ugovora, pa da nas kupi i Abramović, Klub Šibenčana će uvijek od njega imati koristi“, rekao je na promociji piva Lovro Štrbinić koji je napomenuo da je sve počelo kao zafrkancija 2004. Klubu Šibenčana..

 

„Svi smo i imali san o proizvodnji vlastitog piva, negdje u naše podrumu, pa nam je ovaj projekt mladih Šibenčana bio jako simpatičan i počeli smo suradnju s njima, a vi ih podržite tako što ćete piti ovo pivo“, kazao e predstavnik „Nove runde“.

 

Pivo se može dobiti pizzeriji Vita, Caffeu Domald te na tvrđavama Barone i sveti Mihovil. 

Iz kategorije: Volim Šibenik