Datum objave: 17. Ožujak 2016

Šibenski gimnazijalci pohvalili se s još jednim brojem školskog lista "Pegla"

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi, 14. broj školskog lista gimnazije Antuna Vrančića u Šibenik, „Pegla“ predstavljen je večeras javnosti u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića koju su napunili uglavnom učenici i profesori te škole. U novoj Pegli obrađeni su svi bitni događaji koji su obilježili život šibenskih gimnazijalaca u protekloj godini, ali i šire od toga jer je ovaj broj, kako je kazala voditeljica produkcije prof. Mila Kundajica, posvećen 950. obljetnici prvog spomena imena Šibenika. Uz to, posebno su ponosni na intervju s heroinom Rebekom Radić, učenicom trećeg razreda šibenske matematičke gimnazije koja se prošle godine borila s teškom bolesti – koštanim tumorom u bazi lubanje, ali je sve osvajala svojom vedrinom i optimizmom, kako je kazala urednica lista Ana Acalin. List sadržava niz zanimljivih tekstova koji opisuju gimnazijske projekte i događanja na kojima su sudjelovali šibenski gimnazijalci do predstavljanja gimnazijalaca koji su se istaknuli kao glazbenici, sportaši...., a nisu zaboravili niti Arsena Dedića
Taj je školski list u naravi kronologija važnih i zanimljiv događaja ispisanih perom šibenskih srednjoškolaca, ali ostaje i kao dokument vremena.
Na promociji su nastupile i članice zbora Gimnazijalke te Hrvoje Burazer Pavešković na gitari i vokal Antonela Šupe, a vrlo dojmljiv tekst posvećen Vukovar koji je objavljen pegli pročitala je autorica, maturantica Anđela Sladić. 

Iz kategorije: Volim Šibenik