Datum objave: 21. Prosinac 2015

FOTO Djeca od otpada napravila ukrase, okitila grad i starije naučila korisnu lekciju

Šibenik News
Šibenik News

 

Akcija Gradske čistoće "Otpad nije smeće" doživjela je finale danas kada su djeca svih šibenskih vrtića, te mladići i djevojke iz tri osnovne škole ukrase koje su napravili od otpada i odnijeli u staru gradsku jezgru te okitili borove koji se tamo nalaze. Pomogli su im šibenski gradonačelnik Željko Burić i  Nives Radić, višestruka svjetska prvakinja u kick boxingu. Akciji je značajno pridonijela tvrtka Zelenilo koja je donirala boriće.

Veselo je bilo ispred kazališta gdje je bilo okupljanje, mnoštvo djece sa svojim tetama i košarice pune ukrasa izrađenih od starih CD-ova, plastičnih čaša, čepova za boce, slamki, pa čak i prehrambenih artikala kao što je tjestenina i mnogih drugih materijala.

„Svi su se vrtići odazvali ovoj akciji, a ja se samo nadam da su i stariji naučili nešto iz ovoga. Isto tako apeliram da ovi ukrasi koje su napravila djece ostanu čitavi, te da ih netko ne razbije, sruši ili ukrade“, rekla je ravnateljica Gradskih vrtića Šibenik, Maja Gulin.

U Gradskoj čistoći akciju Otpad nije smeće planiraju nastaviti i nakon Božića i Nove godine.

„Ovo je zapravo i naše pripremanje za provedbu novog zakona o recikliranju otpada, a ovo što smo postigli s djecom za blagdane, planiramo nastaviti i dalje kroz cijelu sljedeću godinu“, rekla je Sanja Čatlak, ravnateljica Gradske čistoće.

Tako su materijali koji inače završavaju u smeću pretvoreni u korisne i lijepe stvari. Božićne ukrase koji sada uljepšavaju blagdansku sliku Šibenika. Od danas pa narednih dana trajat će i izbor najljepših  ukrasa na našoj  web stranici Šibenik News.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik